Buitenplaats Het Loo is het restaurant in Ermelo waar natuur en horeca samenkomen. Kom langs & geniet!
Buitenplaats Het Loo is het restaurant in Ermelo waar natuur en horeca samenkomen. Kom langs & geniet!

Uddelermeer

Het Uddelermeer: de parel van De Veluwe

Het Uddelermeer. Het meer van Uddel, welke op de grens ligt van de gemeenten Ermelo en Apeldoorn. Een verborgen plek op de Veluwe. Zo’n plek die u positief verrast als u er bent, maar die nog niet door de grote menigte is ontdekt. De plek waar u volledig tot rust komt tijdens een wandeling of een mooie fietstocht. 

Terug in de tijd

Het Uddelermeer is een meer wat is gelegen in de gemeente Apeldoorn en grenst aan de gemeente Ermelo. 

Hoe oud het meer exact is, is niet bekend. Wat we wel weten is dat het meer ontstond in één van de laatste IJstijden. Vroeger was het Uddelermeer een pingo; een heuvel met een onderliggende ijslaag. Door het smelten van het ijs, ontstond er een ‘gat’ van 17 meter. Het meer was ontstaan. Door de eeuwen heen is de bodem steeds dikker geworden, waardoor het meer nu nog maar 2 meter diep is. 

Wandelen langs het Uddelermeer

Langs het Uddelermeer zijn er diverse, mooie wandelroutes. Eén van de bekendste wandelroutes is het Uddelermeerpad; een Klompenpad. Dit is een wandeling van 15 kilometer, waarmee u dwars door het buitengebied van Uddel trekt. Tijdens deze wandeling heeft u ook de kans om wild te spotten. Dus verrekijker mee en op zoek naar de edelherten, reeën of wilde zwijnen!

Fietsend door de omgeving van het Uddelermeer

Naast prachtige wandelroutes zijn er ook unieke fietsroutes. Van een uurtje fietsen, tot enkele uren. Voor ieder wat wils. Welbekende fietsroutes zijn de knooppuntenroutes. Onderstaand alvast een paar leuke fietsroutes, waarbij u in Uddel start. 

Zin om na een frisse neus nog wat te drinken / eten?

Dan verwelkomen wij u graag bij Buitenplaats Het Loo! U kan bij ons terecht vanaf het koffiemoment om 10 uur, tot een heerlijk diner. Met voldoende parkeergelegenheid en een buitenspeelplaats voor kinderen, is het restaurant van alle gemakken voorzien.

Laat uw contactgegevens achter of neem contact op met de salesafdeling.