Buitenplaats Het Loo is het restaurant in Ermelo waar natuur en horeca samenkomen. Kom langs & geniet!
Buitenplaats Het Loo is het restaurant in Ermelo waar natuur en horeca samenkomen. Kom langs & geniet!

Wandelen Ermelo

Wandelen Ermelo & Uddel

Ermelo en Uddel, buren op de Veluwe, zijn volledig omringd door natuur. Daarom is het dé perfecte locatie voor een lange wandeling. Een hotspot op de Veluwe – en zeker de moeite waard om langs te lopen – is het Uddelermeer. Dat brengt ons gelijk bij onze eerste aanrader als wandelroute in Ermelo: Het Uddelermeerpad.

Het Uddelermeerpad – 15 KM

Het Uddelermeerpad is een klompenroute waarmee u dwars door het buitengebied van Uddel en Ermelo trekt. Tijdens uw wandeling rondom Ermelo, komt u langs diverse hotspots van de Veluwe:

  • Kroondomein Het Loo en de bijbehorende heide;
  • Het Uddelermeer;
  • En de Hunneschans. 

Het Uddelermeerpad is een klompenroute van 15 kilometer en laat u kennismaken met de bijzondere, afwisselende landschappen die de Veluwe u biedt. Is 15 kilometer te ver voor u? Dan kunt u de route ook verkorten tot 10 kilometer. Heeft u de zin er goed in? Dan kunt u de route ook verlengen tot 16 kilometer. 

Het startpunt voor deze klompenroute is Buitenplaats Het Loo. U kunt hier ook uw auto parkeren. Vanaf het restaurant, start u de route door de rode klompen langs de weg te volgen. U kan de route zowel linksom als rechtsom volgen. 

Let op: honden zijn helaas verboden op deze route. 

Trage Tocht Uddel – 17 KM

Naast het Uddelermeerpad, is de trage tocht ook een echte aanrader wanneer u zin heeft in een lange wandeling. Met de trage tocht trekt u dwars door een landgoed met een rijke geschiedenis en bestaat de kans dat u wild spot in één van de natuurgebieden waar u doorheen trekt. 

De trage tocht is 17 kilometer en start in Uddel. De volledige route vindt u hier

Ronde Uddelermeer – 8,3 KM

Heeft u zin om te wandelen, maar is 15 kilometer wat te fanatiek? Kies dan voor deze route! Met deze route loopt u een rondje in het gebied rondom het Uddelermeer. U ziet dan het Uddelermeer, maar pikt ook een graantje mee van de rijke natuur die de Veluwe u biedt. In de route zit een klein stukje fietspad, waar u langs de autoweg loopt. Dit vermijdt u, door een klein stukje om te lopen (+0,6 KM). De exacte routebeschrijving vindt u hier.

Laat uw contactgegevens achter of neem contact op met de salesafdeling.