Buitenplaats Het Loo is het restaurant in Ermelo waar natuur en horeca samenkomen. Kom langs & geniet!
Buitenplaats Het Loo is het restaurant in Ermelo waar natuur en horeca samenkomen. Kom langs & geniet!

In de buurt

In de buurt: dit is er te doen in Uddel en omgeving

Uddel ligt midden op de Veluwe en is al eeuwenoud. Uddel, toen nog ‘Uttiloch’ ontstond in 792, aldus een akte van Karel de Grote. Uddel telt nu 2.800 inwoners en is onderdeel van de gemeente Apeldoorn. Uddel (en het Uddelermeer) ligt op de grens van de gemeenten Apeldoorn en Ermelo. 

Het ligt zelfs zo dicht op de grens, dat het restaurant binnen de gemeente Ermelo valt en het Uddelermeer (aan de andere kant van de weg) binnen de gemeente Apeldoorn valt.

Ondanks dat het dorp een klein aantal inwoners telt, is er voldoende te doen. Er zijn diverse feesten & braderieën, maar ook hotspots die het hele jaar door te bewonderen zijn.

Wandelroutes in Uddel en omgeving

Uddel staat bekend om het Uddelermeer en de prachtige natuur die hieromheen ligt. Om op en top te genieten van deze natuur, zijn er diverse wandelroutes uitgestippeld, waarmee u dwars door het buitengebied van Uddel trekt. Deze wandelroutes laten u kennismaken met de prachtige natuur die de Veluwe te bieden heeft. Eén van de meest bekende wandelroutes is het Uddelermeerpad; een klompenpad. Dit is een wandeling van 15 kilometer door het buitengebied van Uddel, waar u de mogelijkheid heeft om wild te spotten.

Fietsroutes in en rondom Uddel

Naast wandelen, is de natuur rondom Uddel ook zeer geschikt om te fietsen. Er zijn tientallen mooie fietsroutes, die elke dag weer opnieuw worden verkend. De fietsroutes variëren van 20 tot en met 80 kilometer. U ontdekt dan op de fiets het buitengebied van Uddel, maar ook steden die rondom Uddel liggen. Denk hierbij aan Ermelo en Apeldoorn.

Naast prachtige wandel- en fietsroutes, ook hotspots

Uddel heeft naast diverse wandel- en fietsroutes, ook ‘losse’ hotspots die zeker de moeite waard zijn om te bekijken. Sommige hotspots liggen misschien al op uw route, voor andere moet u een beetje afwijken van uw route. Onderstaand de hotspots die wij zeker de moeite waard vinden:

  • Kroondomein Het Loo: een koninklijk landgoed met rijke cultuurhistorie;
  • Pingoruïne: ook wel bekend als het Uddelermeer;
  • Hunneschans: een historische burcht- of ringwal ten oosten van het Uddelermeer. Grote kans dat u hier ook loslopend wild tegenkomt;
  • Bleeke Meer: Een pingoruïne (meer dus 😉) een paar honderd meter noordelijk van het Uddelermeer.

Liever meer actie?

Dan zijn er nog drie attractieparken op rijafstand van Uddel. 

  • Julianatoren (Apeldoorn)
  • De Apenheul (Apeldoorn)
  • Dolfinarium (Harderwijk)
  • Klimbos Garderen

Komt u daarna (in alle rust 😉) nog een hapje bij ons eten? Loop gezellig binnen of reserveer eenvoudig via de website. Tot snel!

Laat uw contactgegevens achter of neem contact op met de salesafdeling.